Щирі співчуття рідним і близьким Валерія Євгеновича Пилипенка

Людмила Сокурянська

    Правління Соціологічної Асоціації України з глибоким сумом сповіщає, що 31 січня 2024 року пішов із життя відомий український науковець, доктор соціологічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу історії та теорії соціології Інституту соціології Національної академії наук України Валерій Євгенович Пилипенко. 

     Важко переоцінити внесок  Валерія Євгеновича в розвиток вітчизняної соціології. У фокусі його наукових студій була проблематика численних галузевих та спеціальних соціологічних теорій, історія та теоретико-методологічні проблеми соціологічного знання. Йому належить авторство більш ніж 300 наукових публікацій, у тому числі  понад 20 монографій.
    Валерій Євгенович був надзвичайно цікавою, доброзичливою, небайдужою та відповідальною людиною, мудрим наставником соціологічної молоді, принциповим, безкомпромісним ученим, відкритим до спілкування та дискусії у будь-якій аудиторії: від студентської до академічної. Його оптимізм, енергійність, жага життя, прагнення працювати, незважаючи ні на що, вражали нас, його колег, всіх , хто був знайомий з цією неординарною людиною.
     Висловлюємо найщиріші співчуття родині, близьким, друзям, колегам та учням Валерія Євгеновича Пилипенка. Пам’ять про нього  назавжди залишиться у наших серцях.

Теги